Сахаджа Йога

„Вие не можете да знаете предназначението на своя живот, докато не се свържете със силата, която ви е създала.” Шри Матаджи Нирмала Деви.

Сахаджа йога – Муладхара чакра август 13, 2013

Муладхара чакра

Физическо съответствие: тазов сплит
Брой венчелистчета/под-сплитове: 4
Елемент: земя
Контролира: отделителни и репродуктивни органи
Качество: Невинност и Мъдрост

„Личност, която е изпълнена с целомъдрие е като новородено дете.” – Лао Дзе –‘Тао Те Чинг’ стих 55

„Божиите поклонници живеят завинаги в мир. С детска, невинна природа, те остават необвързани, обръщайки се настрана от света” – Гуру Нанак – ‘Гуру Грантх Сахиб’
„..докато не се промените и не станете, като деца, вие никога няма да влезете в царството на рая.” – Исус Христос – Матей 18: 2

„Истинската Личност е необвързана и смирена и за света изглежда объркваща и неясна. Всички хора присвиват очи и уши, все още Истинската Личност остава, като дете.” – Лао Дзе – ‘Тао те Чинг’ стих 49

Разположена под сакралната кост, пробудената Муладхара чакра ни дава невинност и мъдрост. Невинността ни дава радост без ограниченията на обусловеностите и предразсъдъците, качество, което може да се открие в малките деца.

Това качество намалява, като порастваме и развиваме чувство на его и себични желания. За щастие тази вродена невинност никога не може да бъде разрушена и може да се възвърне в нас, чрез практикуването на Сахаджа Йога.

Тя е като слънцето, което е затъмнено от облаците на нашето его, но което отново започва да грее, когато облаците отминат. В Индия Богът със слонска глава, Шри Ганеша, е почитан, като същността на невинност и мъдрост. Той има тяло на дете, символизиращо невинност, и главата на слон, символизираща мъдрост.

Съвет на Шри Матаджи за невинността

„Имало е истории за деца, които са падали от много голяма височина, и които са напълно спасени, нищо не им се е случило. Тяхната невинност е толкова мощно нещо, че не наврежда на никого. 

Тя има цялата мъдрост на света, цялото разбиране на света; и който и да се опита да навреди на невинността, светът, целият свят – който може да не се е грижил за невинността, който може би не е почитал толкова много невинността – но те всички стоят, изправят се срещу всеки, който се опита да навреди на невинността.

Вие може да видите във вашите собствени животи, когато някой се опита да безпокои деца – всички те, които и да са, каквато и да е националността им, всички те скачат, всички скачат да спасят детето. Какво е това? Какво е това вътре в нас, което ни прави толкова съзнателни да защитим невинността?

Наистина е срам, голям срам за нас, когато открием в този свят, че невинността е подложена на атака. Всичко друго може да бъде толерирано. Невинни хора, които не са направили нищо лошо, тези които нямат никакви болести, които живеят, като малки деца, бих казала, ако те са нападнати от някого – не че целият свят реагира на това – но всеки от тях не може да понесе, която и да е невинна личност или същество, да му бъде навредено.

Ние не осъзнаваме това, вътре в нас, има океан от любов и разбиране за децата. Защо? Защо би трябвало да е така? Защо би трябвало да се чувстваме така, особено за децата? 

Особено за невинността? Има хора, които постоянно атакуват невинните хора, невинните деца – има ги, но никой не иска да ги подкрепя. Никой не мисли, че е правилно да се отнасяш лошо към децата. И тези, които са направили това трябва да страдат. Те всички страдат, като противодействие.” – Шри Матаджи Нирмала Деви – Кабела 2001 г.

‪#‎ШриМатаджи‬
‪#‎СахаджаЙога‬.
‪#‎чакра‬
‪#‎муладхара‬

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s