Сахаджа Йога

„Вие не можете да знаете предназначението на своя живот, докато не се свържете със силата, която ви е създала.” Шри Матаджи Нирмала Деви.

Моят опит в рейки октомври 24, 2010

От Саартхак

Рейки: „рей” значи живот, а „ки” значи сила[1]. Рейки е по-известна с лекуващите си практики и по-малко с духовните въпроси. Що се касае за медитацията, имайки отношение към будизма и японско-китайска връзка, тя привлича с това много хора.

Рейки се състои от въображение /фантазии – б.пр./ и допускане /приемане – б.пр./. Например, казва се човек да си представи, че светлината влиза в него и го лекува… и да си мисли, че той навлиза все по-навътре, нещо такова; надявам се, че схващате какво искам да кажа с това. Отдава се голямо значение на „виденията”[2] – „виденията”, които човек вижда по време на рейки медитацията – неща, бъдещето, разни неща за даден човек и т.н. и това се прави, интерпретирайки „виденията”.

После, подобно на получаването на Себереализация в Сахаджа Йога, те имат така наречената „настройка”[3], или „Степен 1”, тоест свързване с „универсалната сила рейки”. Това е стъпка, която отнема 20 минути и за нея се плащат пари; аз платих 700 рупии (това преди 8 години бяха много пари, а и сега също). След това човек започва да усеща топлина по дланите си, както когато търкаш силно дланите си и така се загряват… това не полъх, като Парамачайтанйа. После на човека се казват многобройни стъпки, като трябва да си държи ръцете на различни места и органи по тялото. Мисля, че бяха 26 стъпки, не си спомням точно. След това идват техните обичайни понятия за телепатия и концентрация.

После на човек се казва по-скоро да „извика”, отколкото да се моли, и да извика „своята” майка рейки, да извика „своя” бог Буда (който е мъртъв и идва на помощ на хората в медитация) или така наречените велики майстори на рейки, естествено мъртви. След това се набляга, че рейки работи най-добре през нощта… (ние знаем, че негативните сили са по-активни през нощта). Казва се, че това трябва да се прави преди човек да си легне. Има го и наблягането върху подсъзнателния ум… да се държат ръцете върху областта на подсъзнанието (задна Агнйа) и тогава човек да си ляга (и там се насочва задна Агнйа).

Освен това има и по-високи нива. В Ниво 2 човек се научава на символи и някои японски мантри за тези символи. Тези мантри трябва да се казват, докато се рисуват символите. За това платих 1100 рупии, след като СПЕЧЕЛИХ две години опит в Ниво 1 (ха ха!!). Във второто ниво хората се учат да лекуват от разстояние. Да лекуват човек, седейки някъде другаде… да му рисуваш символи върху него заедно с пеенето на онези японски мантри, да се „покриват” хората със „защита” и т.н.

Човек, който покрие Ниво 3, може да дава „настройки” на други хора и когато е дал повече от 100 настройки, му слагат „етикет” „велик майстор” (В момента леля ми е „велик майстор”).  Само майстори/велики майстори могат да дават „настройки”. Те имат също нещо като „махало”, което държат и задават въпроси, провисвайки махалото над лист хартия с написани върху нея възможни опции/отговори. Махалото се движи и дава отговори… Обясниха ми, че цялата тази система рейки е била патентована в САЩ и всички тези пари се изпращат като такса за сертифициране на нивото…

Колкото „по-високо” отива човек в рейки, толкова повече символи научава и някой хубав ден ще бъде „благословен” от „рейки водачите”…

Има мъртви духове от колективното подсъзнание, които влизат в човека, практикуващ рейки медитация. Човек може да си комуникира с тях и да взима помощта им за лекуването на други хора или  за решаването на проблемите им… Всеки „велик майстор” вижда тези „водачи”…

Трябва да се добави и това, че в рейки се използва терминът „кармичен товар”. Например, когято А лекува Б, то Б трябва да направи нещо в замяна за дълга, който има за кармата на А – или давайки на А подаръци, или пари, по какъвто и да е начин този товар на тази добра карма ТРЯБВА да бъде изплатен.

Майка ми страдаше от мигрена, когато започнахме да практикуваме рейки, и основно това беш причината майката ми да отиде там. Леля ми веднага спечели „висота” в рейки и започна да „вижда” онези рейки водачи… Тя „оперираше” върху майка ми и познайте, кои бяха лекарите?? Рейки водачите, докато леля ми викаше рейки водачите да „оперират” върху нея. В подобни дни майка ми изпадаше в ужасно състояние… и беше утешавана с думите, че това е „лекуваща криза”!!! Бог знае какво е било!

Що се отнася до мен, тези пет години бяха време, което бих искала да забравя. Съвсем го бях закъсала – през цялото време чувство за вина, самота, съжаление, глупост… Нямаше никаква надежда… освен да продължа да ходя на рейки с надеждата някой ден да се измъкна от това емоционално тресавище…

Ще се удивите, като научите, че там ни казваха, че ако правим лечение на боговете/богините и слагаме символи върху тях, ще получим двоен лечебен ефект върху нас. И аз глупачката, лекувах … познайте кой? Шри Ханумана!!! С надеждата, че Той ще ми помогне да изляза от тази емоционална каша…

Негативите в рейки:

Както Божественото работи да затвърди вярата на Сахаджа йогите, т.нар. сила рейки също работи да затвърди вярата на  практикуващия и да го направи зависим от рейки и когато тази вяра се установи, човек става инструмент на тези сатанински вибрации…

Въпреки че с рейки човек получава незабавно облекчение на проблема, от който е страдал, то практикуването в дълъг срок е вредно. Графиката на вашето здраве, живот, хармония, мир, радост, баланс тръгна надолу… В лекцията на хинди „Ади-девик Ади-бхаутик” от началото на 1980 Шри Матаджи обяснява за тези духовни пътеки. Тя казва, че тези водачи са бхутове от колективното подсъзнание. Тя казва че „човек трябва да бъде излекуван собствената му ШАКТИ, а НЕ от шакти на някой друг”.

Ако някой от вас е слушал тази лекция, там Тя говори за един инцидент с една жена от Института на д-р Ламбс в Лондон. Състоянието на жената, което Шри Матаджи описва, е много сходно с това на майка ми след пет години занимания с рейки.

Най-големият проблем е, че рейки ви прави толкова ориентирани към ума, че това е наистина ужасна ситуация за човека. Човек винаги е заклещен между „за” и „против” във всяко нещо, между причината и следствията за нещата. Истинско главоболие!

Да, споменах, че майки ми имаше мигрена – преди рейки имаше по една атака от мигрена седмично, а здравето й беше доста задоволително. След пет години практика в рейки и получаването на множество „лечения”, тя получаваше по две атаки от мигрена на седмица, ужасно здравословно състояние и безсънни нощи с жестоко главоболие… (естествено, имаше много лоша Лява и Дясна страна).

Ако сте чели „Пришествието”, там чичо Грегоар е писал за колективното подсъзнание. Написал е, че когато хората напредват прекалено по десностранната духовна пътека, те първо прекрачват границите на тяхното надсъзнание, т.е. на Агнйа чакра, и тогава виждат червено око – окото на Шри Исус – като първо предупреждение…

После когато навлязат в колективното подсъзнание, те виждат синьо око – окото на Шри Садашива – предупреждение, че навлизате в колективното подсъзнание, второто и последно предупреждение. Спомням си, че леля ми ни казваше, че вижда тези очи, за които нейния „велик учител” й обяснил, че е събуждането на Кундалини!!!

Ще ви е забавно да разберете, че аз също исках да получа това „видение с окото” и да получа събуждането на Кундалини, според както е в рейки. Така че един ден майка ми срещнала една Сахаджа йогини, която дойде у нас (по някаква причина) и която каза, че знае как да събуди Кундалини и ние с голямо нетърпение отидохме у тях и получихме Себереализация. Така че моята Кундалини беше събудена по начина на Сахаджа Йога :77 правилният начин, докато очакването ми беше, че ще видя някакви очи! Каква замаскирана благословия…


[1] Тази сила е по-скоро енергията прана, която работи по Дясната страна и затова предизвиква топлина. Б.пр.

[2] Както знаем от Шри Матаджи, виденията се дължат на проблеми и блокажи в Агнйа чакра. Б.пр.

[3] Много от тези „настройки” включват движение на ръцете на нивото на чакрите обратно на часовниковата стрелка. Б. пр.

 

1 Responses to “Моят опит в рейки”

  1. Peter Says:

    Ето още едно мнение от практикувал Рейки:
    „Пълна щуротия.
    Преди време (около 5-6) се занимавах с тях. Имам инициация, но въпросът е, че това е лъжа. Абсолютна лъжа.
    Не се занимавай с това, само ще ти вземат парите.“
    http://forum.all.bg/showflat.php/Cat/0/Num…/gonew/1#UNREAD


Вашият коментар