Сахаджа Йога

„Вие не можете да знаете предназначението на своя живот, докато не се свържете със силата, която ви е създала.” Шри Матаджи Нирмала Деви.

ЖЕЛАНИЯ ноември 21, 2011

Намерено в една стара църква в Балтимор през 1692 г.

Авторът е неизвестен

Ходете спокойно между голямата врява и побързайте, да си спомните за мира, който съществува в тишината. Без душевни вълнения, живейте до колкото е възможно в добри отношения с другите хора. Кажете спокойно и ясно вашата истина: и изслушайте другите, дори простия или невежия; и те си имат свое виждане. Избягвайте шумни и агресивни личности, те са обида за духа. Не се сравнявайте с никого: рискувате да станете празни или егоцентрични. Винаги има по-големи и по-малки от Вас.

Наслаждавайте се вашите намерения същ толкова добре, както и на осъществените ви планове. Интересувайте се винаги от вашата работа, колкото и скромна да е тя. Това е едно истинско богатство в променящите се във времето събития. Бъдете внимателни във вашите дела, защото светът е пълен с измами, но не бъдете безразлични когато става въпрос за човешката добродетел; много хора търсят велики идеали и навсякъде животът е пълен с героизъм. Бъдете себе си. Най-вече не се привързвайте към приятелството. Нито пък бъдете цинични в любовта, защото това е причина за цялата безплодност и разочарование, вечно като тревата.

Приемете с благодарност съвета от по-големите и се откажете от младостта си. Усилете мощта на духа за да ви защити в случай на внезапно нещастие. Но и не се натъжавайте от вашите илюзии. Многобройните страхове пораждат умора и самота. Бъдете нежни с себе си, а не праволинейни.

Вие сте дете на вселената, не по-малко от дърветата и звездите: вие имате право да бъдете тук. И дали ви е ясно или не, вселената без съмнение се развива както трябва. Бъдете в мир с Бога, каквото и да е вашето разбиране за него, и каквито и да са вашите работи и мечти, запазете в шумния безпорядък на живота, мира във вашата душа. С всичките си коварства, отегчителни нужди и разбити мечти, светът все пак е хубав. Внимавайте, постарайте се да бъдете щастливи!

 

Вашият коментар